Партия "Възраждане" ще внесе в парламента подписка за национален референдум срещу въвеждането на еврото у нас. Конкретният въпрос е "Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута е България".

От април до сега са събрани около 190 000 валидни подписа. Според лидера на партията Костадин Костадинов общо подписите са над 221 000, но някои от привържениците не пожалали да оставят личните си данни.

Тази сутрин пред парламента организаторите на инициативата проведоха анкета сред идващите на работа депутати дали биха подкрепили такъв референдум. От над 150 депутати само 8 са се подписали, че са "за" - 6 от БСП, 1 от ВОЛЯ и 1 от ДПС.

Основните аргументи на "Възраждане" са, че няма яснота за еврото в самата Еврозона заради Брекзит, че левът може да се обезцени и че кабинетът може да злоупотреби с парите в БНБ. Подписи ще се събират още 4 дни.

България преминава под наблюдение от Европейската централна банка за една година

България преминава под наблюдение от Европейската централна банка за една година

Правителството даде мандат на финансовия министър Владислав Горанов да поиска "тясно сътрудничество" между БНБ и Европейската централна банка (ЕЦБ). Р...