НОВИНИ

Патриарх Неофит изпрати съболезнования до кралица Елизабет Втора

Патриарх Неофит изрази съболезнования до кралица Елизабет Втора и до архиепископа на Кентърбъри Джъстин Улби за терористичния атентат в Манчестър.

bnt avatar logo
от БТА
19:12, 23.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

"С дълбока тъга и болка приехме известието за кървавия терористичен атентат на 22 май в Манчестър, при който бе прекъснат в ранна възраст животът на повече от 20 души и десетки невинни бяха ранени. Този акт е поредното грубо посегателство срещу най-ценния дар от Бога - живота, срещу мира, доверието и любовта между хората", се казва в съболезнователното писмо на патриарх Неофит.

"Ние всички сме чеда на един Небесен Отец и в дни на скръб и изпитания не можем да останем безпричастни към болката и смущението, обзели в този тежък момент британския народ. Ето защо, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква, изказвам най-искрени съболезнования на Вас и на близките на загиналите и пострадалите", посочва Негово светейшество.

В съболезнователния си адрес патриарх Неофит отправя молитва към Бога, за "да даде сили на всички скърбящи да превъзмогнат мъката от тежката загуба и скорошно възстановяване на пострадалите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп на посещение в Палестина
Доналд Тръмп на посещение в Палестина
Голям периметър около зала Манчестър арена е блокирана от полицията
Голям периметър около зала Манчестър арена е блокирана от полицията