НОВИНИ

Патриарх Неофит изрази съболезнованията си по повод атентата в Санкт Петербург

По повод кървавия в метрото на Санкт Петербург, при който загинаха единадесет души и мнозина пострадаха, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит изпрати до Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил съболезнователно писмо.

патриарх неофит изрази съболезнованията повод атентата санкт петербург
bnt avatar logo
от БНТ
15:03, 04.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
По света

В тези дни на скръб и изпитания не можем да останем безпричастни към болката и смущението, обзели братския православен руски народ, пише патриарх Неофит в съболезнователното писмо и още:


"ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,

ВЪЗЛЮБЕНИ В ХРИСТА СЪБРАТЕ И СЪСЛУЖИТЕЛЮ!

С прискърбие научихме за инцидента в метрото на Санкт Петербуг, при който са загинали 11 души и са пострадали близо 50. С този акт, който е грубо посегателство срещу най-ценния дар от Бога – живота, за пореден път се подкопава мирът, доверието и любовта между хората в нашето общество.

„Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се плаши” (Йоан 14:27) казва Господ. И ние, Неговите последователи, се укрепяваме духовно във вярата, надеждата и любовта Христова, от Него черпим сила и упование и така устояваме на злото в света.

В тези дни на скръб и изпитания не можем да останем безпричастни към болката и смущението, обзели братския православен руски народ. Затова позволете ми от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква да изкажа най-искрени съболезнования на Вас, на близките на загиналите и пострадалите.

Молим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2Кор. 1:3), да дарува сили на всички скърбящи да превъзмогнат мъката от тежката загуба, унинието, страха и скорошно възстановяване на пострадалите!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава стачката на миньорите от рудник Оброчище
Продължава стачката на миньорите от рудник "Оброчище"
Ръководството на СДС подаде оставка
Ръководството на СДС подаде оставка