Великден е - Празник на празниците! Божието възкресение е в основата на вярата ни за вечен живот на душата, надеждата за повече доброта и любов сред хората. Негово светейшество Патриарх Неофит оглави пасхалната вечерня, наричана още Второ Възкресение, която се проведе в църквата "Света Неделя". Повече за тържествената служба вижте от прякото включване на Милена Кирова.

В храмовете в цялата страна се считат хиляди миряни, за да запалят свещ и да се помолят за здраве и благоденствие.

В Митрополитския храм "Света Неделя" Негово светейшество Патриарх Неофит оглави пасхалната вечерня, наричана още Второ Възкресение. Нарича се така, защото за втори път от полунощ насам се четат текстове за Възкресението на Божия син.

Патриарх Неофит: Да се радваме заедно със светите апостоли и с всички, които са обикнали Господ Иисуса Христа и неговото спасително дело! Да бъдем всякога радостни във Възкресението и да се стремим да подражаваме на Христа в неговия трънен път за Голгота!
Христос Воскресе!

Христос Воскресе!

Православният свят посрещна Празника на празниците. Възкресението Божие идва с вярата за безсмъртието на душата, с надеждата за повече доброта и любо...