НОВИНИ

Патриарх Неофит отбеляза рождения си ден в Троянския манастир

Българският патриарх Неофит навършва 73-години. Личният си празник той отбеляза в Троянския манастир, където започва неговият монашески път. Беше отслужена Света литургия, водена от най-възрастния митрополит - Григорий, както и благодарствен молебен за здравето и дългоденствието на патриарха.

bnt avatar logo
от ​Дарина Найденова
19:53, 15.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Дни преди рождения си ден патриархът призова всички, които желаят да изразят уважението си към него, да участват в дарителската кампания за набирането на средства за купуването на апарат за столичната болница "Шейново", жизнено необходим за диагностиката на пациенти с тежки усложнения.

патриарх Неофит: Това е скромно предложение. Каквато нужда имат от нашата помощ, доколкото е възможно ще дадем възможност всички да почувстват радостта на днешния празник.

На своя рожден ден патриархът пожела много здраве на целия български народ.

патриарх Неофит: Да празнуваме днешния радостен ден. За много години. Радвайте се на това, което Бог ни е благословил и Света Богородица да бъдат с нас в тази светиня. За много години.

Духовници и миряни поднесоха своите пожелания към Негово светейшество за здраве и дълголетие.

Антоний, Западно и средноевропейски митрополит: Бог да му дава крепко здраве, бодрост духовна и най-вече да бъде все така обединител на Светия Синод и да ръководи църквата за благото на българския народ.

Ивелина Узунова: С добрия си пример да укрепва вярата ни в православието и в доброто.

Патриарх Неофит освети обновеното Антимово крило на Троянския манастир, което е реставрирано с отпуснати миналата година 500 хиляди лева от правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Несигурност за управляващите в Германия
Несигурност за управляващите в Германия
Николина Ангелкова: За цялото лято са подадени само 2 жалби за шум в хотелите
Николина Ангелкова: За цялото лято са подадени само 2 жалби за шум в хотелите