НОВИНИ

Патриарх Неофит поздрави Богословския факултет на СУ за празника му

Патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до преподавателите и студентите от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за празника на Светите Трима светители, съобщиха от Българската патриаршия.

bnt avatar logo
от БТА
12:50, 30.01.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
патриарх неофит поздрави богословския факултет празника

„С архипастирска любов и отеческо благословение се обръщам към вас по случай празника на православните богословски школи, като ви желая здраве и сили, ревност в овладяването, преподаването и разпространението на божествената наука, в мисионерския дух и апостолското дръзновение във вашите трудове за прослава на Божието име в света и за още по-задълбочено и всестранно разкриване на неизследимите тайни на църковното богословие“, се казва в поздравлението на Негово светейшество.

Помнете заветите на Светите Трима светители - Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст, и - като се вдъхновявате от техния пример, подражавайте на усърдието им и на тяхното всеотдайно и благоговейно посвещаване на божествените спасителни тайни на Божията премъдрост, пожелава патриарх Неофит на преподавателите и студентите от СУ. И допълва, че нека неизменни техни спътници и верни наставници в тайните на богопознанието, на духовно-просветното и църковно-образователното дело да бъдат всички велики и достойни предшественици, защото доброто приемство е и залог за добрите плодове от всяко наше усилие и за всеки богоблагословен успех.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преброяването на населението ще се проведе от 22 януари до 15 февруари 2021 г.
Преброяването на населението ще се проведе от 22 януари до 15 февруари 2021 г.
Главният прокурор се самосезира по изнесените данни от Елена Йончева
Главният прокурор се самосезира по изнесените данни от Елена Йончева