НОВИНИ

​Патриарх Неофит вече е изведен от реанимация

Патриарх Неофит вече е изведен от реанимация и състоянието му се подобрява. Вчера той беше приет по спешност в Клиника по кардиология в частна столична болница заради обостряне на хроничното му заболяване. Лечението на патриарха продължава в терапевтично отделение.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:22, 19.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Патриархът се почувствал зле вчера в ранния следобед. Състоянието му тогава е определено като сравнително критично и затова е настанен в реанимацията.

Западно и средноевропейски митрополит Антоний: Той има две клапи на сърцето, те са сменени преди няколко години, така че нормално е човек да се почувства и заради налягането атмосферното или пък преумора, различни може да има причини, които да доведат до прилошаване.

От Светия Синод по-рано днес призоваха да се помолим за бързото възстановяване на патриарха и като че ли молитвите им са били чути. Състоянието му вече е стабилно и преди няколко часа патриарх Неофит е изведен от реанимация.

Проф. Николай Младенов - началник на Клиника по анестезиология и интензивно лечение: Патриархът в момента е в отлично състояние, тоест възстановени са съотвените нарушения, които бяха вчера констатирани и днес започва неговата активна рехабилитация.

До дни негово светейшество ще бъде изписан от болницата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически реакции след КСНС при президента Румен Радев
Политически реакции след КСНС при президента Румен Радев
Искане за оставка и извинение в НС заради отказан достъп на хора с увреждания
Искане за оставка и извинение в НС заради отказан достъп на хора с увреждания