НОВИНИ

Патриотичният фронт влезе на консултации при президента

Пореден ден консултации при президента. Държавният глава днес се среща с представители на Патриотичния фронт и Български демократичен център - Народен съюз. След оставката на правителството миналата седмица той започна консултации с парламентарно представените партии.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 23.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Такива вече бяха проведени миналата седмица с ГЕРБ и с БСП. Днес Росен Плевнелиев прие ръководството на Патриотичния фронт от 11:30, а представителите на парламентарната група на Български демократичен център - Народен съюз са поканени на "Дондуков" 2 в 14 часа днес.

Темите на консултациите са: възможно ли е в настоящия парламент да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство? Какви са потенциалните дати за предсрочни избори? И какво е най - належащото, което трябва да свърши 43-ото Народно събрание преди предсрочните избори?

В началото на срещата, на която присъстват председателят на ПГ Валери Симеонов и депутатът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, президентът Плевнелиев заяви отново, че като държавен глава полага всички усилия политическата криза, започнала с приетата оставка на правителството на Бойко Борисов, да не прерасне в парламентарна. За мен е важно да посочим проблема, но и да положим всички усилия да не се стигне до разпускане на парламента, каза Плевнелиев. Той заяви още, че е притеснен от всичко, което е чул в консултациите досега.

На консултациите с представителите на парламентарните групи се дискутира възможността да бъде съставено ново правителство в рамките на действащото Народно събрание, възможните дати за предсрочни парламентарни избори, както и неотложните приоритети, които са на дневен ред в 43-ия парламент.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни парламентарни избори най-късно на 2 април, смята Цветан Цветанов
Предсрочни парламентарни избори най-късно на 2 април, смята Цветан Цветанов
МВнР се отчете за работата си от началото на мандата досега
МВнР се отчете за работата си от началото на мандата досега