НОВИНИ

Патриотите вече са започнали политически сондажи за подкрепа за кабинет

Доколко патриотите и Реформаторският блок са готови да съставят нов кабинет в рамките на този парламент говориха днес в кулоарите на Народното събрание лидерите на формациите Валери Симеонов и Найден Зеленогорски. Вижте реакциите им.

bnt avatar logo
от БТА
11:50, 30.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Обединените патриоти са започнали политически сондажи в търсене на подкрепа за съставяне на правителство, ако са третата сила, на която президентът връчи проучвателния мандат.

Говорим с реформаторите и с други, без ДПС и ДОСТ, но не за мандат, защото такъв още не ни е връчен. Готови сме да поемем отговорност пред нашите избиратели, те не са ни пратили тук да играем в някаква политическа рулетка, а да изпълним дълга си, обясни пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов.

И уточни, че под дълг разбират, след като има риск държавата да бъде хвърлена в безвремие и в криза, да се направи и невъзможното това да не бъде допуснато, макар, че коалицията им е във възход и предсрочни избори за НС биха били в полза на патриотичното обединение.

Като първо условие ПФ да приеме мандат и да състави правителство са минималните пенсии. След като получим мандата, ще отидем доброжелателно и при ГЕРБ, и при БСП, и отново ще поставим искането за участие в национално отговорно правителство с професионалисти, а не с политически лица, посочи стъпките Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Протести в САЩ за увеличаване на минималното почасово заплащане
​Протести в САЩ за увеличаване на минималното почасово заплащане
Меркел се обяви за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС
Меркел се обяви за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС