НОВИНИ

​Пациенти с електронно досие и рецепти?

Това предвижда Националната здравна стратегия. Постижимо ли е това до 2020-та година - отговорът търси 11-тата национална конференция по електронно здравеопазване.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
11:20, 18.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

На форума се обсъждат възможностите за прилагане на телемедицина и конкретните стъпки за преминаване към електронно здравеопазване. Председателят на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова коментира, че концепцията за пръстов идентификатор за влизане в болницата все още не е представена подробно пред комисията в Народното събрание.

Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване в НС: В Националната здравна стратегия е заложено това, че трябва да се направи електронен идентификатор, но какъв точно да бъде той като техническо решение не е решено. И затова ние се надяваме да имаме наистина една достатъчно добре мотивирана концепция, за да може да се реаллизира пръстовия отпечатък като електронен идентификатор. Но ние винаги сме смятали, че е много по-важно да се създаде интегрираната информационна система на НЗОК, тя да се обвърже с останалите структури, които се занимават със здравеопазване в държавата, за да може да имаме наистина електронно досие на пациента.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасна тераса заплашва пешеходци в Пловдив
Опасна тераса заплашва пешеходци в Пловдив
Златна народна приказка в операта
"Златна" народна приказка в операта