От спешен ремонт се нуждае участък от пътя между Две могили и Батишница в русенския регион. Пътят от град Две могили към село Батишница е ад за шофьорите. Участъкът не е ремонтиран от 15 години. Маршрутът се ползва като обходен, когато се затвори...

От спешен ремонт се нуждае участък от пътя между Две могили и Батишница в русенския регион.

Пътят от град Две могили към село Батишница е ад за шофьорите. Участъкът не е ремонтиран от 15 години. Маршрутът се ползва като обходен, когато се затвори главната отсечка от Русе към Бяла, а това се случва често заради пътни инциденти.

Трасето не е дълго, но дупките по асфалта в едната лента са толкова дълбоки, че водачите са принудени да карат в насрещното. При това срещу завой, където няма видимост. Кеня Юсуфова е шофьор с над 30 години стаж, казва че всеки ден минава от тук: "Ауспух всяка година по два пъти правим. Тука е ужас. Този път непременно идват от тази страна, когато отивам. Карам, да, защото е невъзможно. Аз внимавам много. Аз съм дългогодишна шофьорка, благодарение на Бога нямам произшествия."

Непрестанна опасност от катастрофи дебне не само колите, но и автобусите, които минават от тук. След края на ваканцията в участъка ежедневно ще пътуват децата от Батишница, за да отидат на училище и детска градина в общинския център Две могили.

„Наистина участъкът не е толкова голям, но предполага предпоставки за ПТП. Предложихме вариант само отгоре да се фрезова и да остане по-гладък този участък”, каза Божидар Борисов – кмет на Две могили.

В рамките на бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде направен ремонт на участъка, тъй като многократно въпросът е бил обсъждан. Това коментираха експертите от там, на последното заседание на областната комисия по транспорт в Русе.