Надеждата на българския автомобилен спорт Павел Лефтеров бе избран за “Автомобилист на Варна” за 2015 година. През миналия сезон, 18-годишният талант спечели общо 32 купи от европейските шампионати и се превърна в най-младия пилот в историята на сериите Джи Ти 4. Лефтеров сподели, че като малък е мечтаел да се състезава във Формула 1, но вече има друга цел. Каква е тя, ще разберете в следващия репортаж.

Варна

Павел Лефтеров е определян от специалистите, като сензацията в европейския автомобилен спорт на писта. Коментаторите дори използват по-силни думи и го наричат “Новия крал на мокрото трасе”. Като всеки млад състезател, така и Павел има мечта, която преследва.

"Моята мечта е 24 часа на Льо Ман. Готвим се за там. Направихме вече едно състезание. За съжаление не беше толкова успешно поради липсата на късмет", каза Павел Лефтеров.

По време на церемонията с купи и грамоти бяха наградени и състезатели от различни автомобилни дисциплини, както и призьорите от ретро ралитата. През този сезон календарът на класик рали шампионата включва шест ретро прояви. Пилотите ще се борят за купи и медали в традиционните ралита - “Златни пясъци”, “Нептун”, “Варненски автомобилен събор” и “Обиколка на Варна”, а новите в програмата са “Розова долина” и “Родопи”.

"Искаме и от 2017 г. вече шампионатът да бъде администриран от Българската федерация по автомобилен спорт", заяви Орлин Пенев, организатор на ретро ралитата във Варна.

С минута мълчание беше почетена и паметта на трагично загиналия варненски пилот Тодор Славов.