Паветата около катедралния храм "Александър Невски" в София няма да се пренареждат. Това увери във "Фейсбук" кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

София

Твърденията, че паветата пред храма „Св. Александър Невски“ ще бъдат премахнати, а скулптурите от района преместени са предизборни манипулация. Така Йорданка Фандъкова отговори на появилата се информация, че общината се кани да замени историческите павета с нова настилка, като тази на ул. „Граф Игнатиев“.

Кметът на София Йорданка Фандъков обясни, че проектът за площада около църквата „Св. Александър Невски“ е преработен още през 2017 година и той не предвижда премахване на гранитните павета, които са културно-историческа ценност на града ни.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Няма да се местят никакви паметници и скулптури в тази зона, нещо което беше предвидено по друг начин в проекта на проектанта.

От първоначалния проект на архитектурното студио „А.Д.А.“ , които проектираха и ремонта на ул. "Граф Игнатиев" са сменени и осветителните тела. Вместо високи мачти, е решено лампите да са с ретро визия.

Сменят перките по "Граф Игнатиев" с колчета

Сменят перките по "Граф Игнатиев" с колчета

Станалите известни като "перки на акули" ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев" ще бъдат заменени с чугунени колчета. Това реши окончателно...

По повод на инцидента от вчера, при който автомобил блъсна четирима младжи и падна в Перловската река, Фандъкова коментира, че е разпоредила проверка на всички опасни кръстовища.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Така че аз напълно ще се доверя на експертизата и там където е необходимо , ще възложа промяна в инфраструктурата.

В двора на 51-во СОУ тази сутрин се проведе и края на олимпиадата по пътна безопасност. В нея участваха над 4600 ученици. Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви , че от следващата година часовете по пътна безопасност в училище ще бъдат повече.

И четиримата младежи, блъснати от кола в София, са в стабилно общо състояние

И четиримата младежи, блъснати от кола в София, са в стабилно общо състояние

Кола блъсна четиримата младежи, след което се преобърна в коритото на Перловската река близо до стадион "Георги Аспарухов" в кв. "Сухата река" в София...