Пазарът на имоти се е възродил, цените бележат ръст, подводните камъни при сделки обаче са едни и същи и затова е и силно препоръчително използването на брокер, за да сте сигурни в сделката.

Между 5 и 10% са повишени цените на имотите, като най-много сделки има в големите градове, каза мениджърът Снежана Стойчева. В София цените са скочили със 7 до 10% в зависимост от мястото на имота, качеството на строителството. Според Стойчева тенденцията е да се запазят цените от миналата година, да има един логичен, спокоен пазар. И коментира, че бизнесът с имоти отразява състоянието на икономиката в дадена страна. В началото на тази година сме в момент на изчакване, каза още тя.

Търсенето на качествени имоти е по-голямо от предлагането, качествен имот означава добра локация, т.е. комуникативно място, до удобен градски транспорт, парк, училища, детски градини, също и качествено строителство - енергийна ефективност, качествени материали, добра инфраструктура, може би затова хората се ориентират към ново или почти ново строителство, поясни Снежана Стойчева.

Защо трябва да ползваме добър брокер и как да разпознаем фалшиви обяви за наем и продажба - вижте съветите на мениджъра във видеото.