НОВИНИ

Пътуващото студио на БНТ 2 тръгва от днес в Благоевградска област

Пътуващото студио на БНТ 2 започва от днес обиколката си в Благоевградска област. Форматът е част от проекта на БНТ „Парламентът на Европа 2025“. В продължение на 7 дни информационният микробус ще посети 13 градове и села в областта. Целта на пътуващата информационна кампания е да даде възможност на жителите на тези населени места да научат повече за работата и приоритетите на Европейския парламент.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Бързачка
11:39, 16.04.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

В подвижното студио ще бъдат излъчвани видеоматериали за структурата и дейността му, както и за конкретни политики, свързани с България. Местните хора ще имат възможност да изразят своята гледна точка за бъдещето на Европа и да зададат въпросите си към българските евродепутати.

Първите градове, в които ще спре Пътуващото студио, са Банско и Гоце Делчев. Обиколката в региона ще завърши на 22 април в Благоевград, където ще бъдат и евродепутатите Андрей Новаков и Момчил Неков. Те ще се срещнат със студенти, с които ще разговарят за перспективите пред младите хора и възможностите за обучение и професионална реализация в Европейския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Външните министри на ЕС се събират да обсъдят Сирия
​Външните министри на ЕС се събират да обсъдят Сирия
К​ралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта
К​ралица Елизабет Втора назначи принц Хари за посланик за младежта