НОВИНИ

Пчели връхлетяха на ​"Таймс Скуеър" в Ню Йорк

"Таймс Скуеър" в Ню Йорк внезапно беше връхлетян от пчели. Те се нахвърлиха върху чадъра на будка за хотдог, което принуди полицията да затвори улицата в сърцето на Манхатън. А туристите наблюдаваха с интерес как изпратен от общината специалист се справя с куриозния случай.

bnt avatar logo
от Мартин Велев
22:01, 29.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
Още
Пчели връхлетяха на ​Таймс Скуеър в Ню Йорк

Около 30 000 пчели се събраха върху чадъра на количката за хотдог. Не е известно какво ги е привлякло точно там. Снимки и видео клипове на любопитната ситуация бяха широко разпространени в социалните медии.

Диего Мендес, жител на Ню Джърси: Буквално най-лудото нещо, което съм виждал. Аз съм алергичен към пчели! Затова стоя далеч, но определено тази гледка е най-лудото нещо, което съм виждал.

На много места по света се наблюдава бързо намаляване на медоносните пчели. В Ню Йорк обаче броят им се увеличава. За причина за феномена се смята ниското количество пестициди, използвано за отглеждането на пчели в града.

Според Асоциацията на пчеларите в Ню Йорк, броят на кошерите е нараснал десет пъти през последните пет години. Ню Йорк легализира пчеларството през 2010 г. Данни на Министерството на здравеопазването сочат, че в мегаполиса вече има над 300 регистрирани кошера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави под домашен арест шофьора на катастрофиралия край Своге автобус
Съдът остави под домашен арест шофьора на катастрофиралия край Своге автобус
Кинофестивалът във Венеция започна с прожекция на филма  Първият човек
Кинофестивалът във Венеция започна с прожекция на филма "Първият човек"