Кандидатът за президент от управляващия Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/ Стево Пендаровски обеща да работи за напредъка в двустранните отношения между Република Северна Македония и България.

© БГНЕС

Той присъства на честванията по случай 11-та годишнина от създаването на Българския културен клуб в страната, които са под мотото "Заедно сме по-силни".

Пендаровски изтъкна, че България и Северна Македония са обединени от идеята да вкарат Балканите в Европа и регионът да не бъде източник на лоши новини.

"През последните две години има нов дух на сътрудничество между двете страни. Ако получа вашето доверие, ще работя неуморно за напредъка на двустранните отношения между България и Северна Македония", заяви кандидатът за президент, който се ползва с подкрепата на над 30 политически сили и мнозинството от граждани.

Изборите за държавен глава в Северна Македония трябва да се проведат на 21 април. Според последните социологически проучвания Пендаровски води убедително пред своя основен конкурент и най-вероятно ще спечели вота.