Всяка Коледа ви разказваме отново за хора, трогнали ни с благородството си през годината. Тази година нашият коледен герой е Георги Атанасов от Вършец. Пенсионерът дари спестяванията си - 4 хиляди лева на болни деца.

Вършец

За първи път разказахме за 71-годишния Георги от Вършец това лято. Тогава той даде по хиляда лева на семейства на четири деца с хронични заболявания.

Георги Атанасов: "Иначе не се нещата запомнят, а така единствен такъв момент, че ще се помни не само от мен."
Десислава Валериева: "Много малко хора го разбират. Много малко хора могат да влязат в положение и тези пари са доста за нас."

Днес възрастният човек все още кара старата си кола.

И все така продължава да живее, за да помага: от месеци се грижи за своя по-възрастна роднина, останала сама и безпомощна.

Георги Атанасов: "Чувствам едно морално задължение с каквото мога да й помогна, да й удължа живота, да я направя по-щастлива, по-весела."

Домът му пък е още по-хубав с нова икона - подарък от родителите на децата, на които помогна.

Георги Атанасов: "Донесоха ми много подаръци, много доволни останали хората от моя жест. Те казаха - родителите, че има напредък в лечението и съм щастлив. И на едно детенце да мога да помогна пак ще бъда щастлив, че съм помогнал с нещо и съм направил нещо добро."

Тази Коледа Георги иска за себе си само здраве. Всичко останало си го има.

Георги Атанасов: "Пожелавам на всички болни да бъдат излекувани, понеже здравето е най-ценното богатство. (3:32) Да бъдем по-добри, по-отзивчиви и по-съчувствени един към друг."