НОВИНИ

Пенсионери на протест пред Народното събрание

На протест пенсионерски организации настояват за увеличение на всички пенсии с около 22 процента. Пенсионерите искат това да се заложи още в бюджета за 2018 г.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
12:16, 02.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Хора от цялата страна са се събрали пред Народното събрание. Те настояват пенсиите да се преизчисляват всяка година според осигурителния доход от предходната, както и да се промени коефициентът, по който се случва това. Част от пенсионерите казаха, че при увеличението на пенсиите през юли тази година, са получили между 6 и 7 лв., което е обидно, според тях, и по никакъв начин не им помага да живеят по-добре. Други пък казаха, че не са получили никакво увеличение. Всички се обединиха около идеята, че трябва да има по-високи пенсии и средна пенсия от 250 лв. е крайно недостатъчна за нормален живот. Настояват и за по-добро здравеопазване, както и за по-високи добавки.


Иванка Лалева: Трябва да се промени това изчисляване на тези пенсии, дето взимат на база за трите години, трябва да се промени, за да може индивидуалният коефициент, по който се изчислява пенсията да се промени.
Лиляна Лефтерова: Освен пенсиите искаме добро здравеопазване, искаме много други неща, но главното е, че парите са ни малко, за да живеем нормално.
Елена Млекарова: Българските пенсионери страдат. С тези минимални пенсии, които взимаме не ни стигат за нищо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бразилката Лаис Рибейро представи суперсутиена на шоуто на Виктория сикрет
Бразилката Лаис Рибейро представи суперсутиена на шоуто на "Виктория сикрет"
Цветанов: Новият здравен министър може да бъде избран след дебатите по бюджета
Цветанов: Новият здравен министър може да бъде избран след дебатите по бюджета