Пенсионери се обадиха в редакцията ни, че чакат пред пощата в столичния квартал " Младост 1", но не могат да получат пенсиите си, защото парите били свършили. След нашата намеса, възрастните жени успяха да вземат парите си, за да не чакат чак до 20 април, а да има с какво да посрещнат Великден.

София

Двете възрастни жени казват, че не за първи път не могат да получат пенсията си, въпреки че са дошли в рамките на работния ден.

Новакова: В четири и половина бяхме вътре и ни отказаха, тъй като нямат пари. Това се случва за пореден път, друг път се е случвало и в 2 часа да няма пари. Даже има обвинения към нас, защо идваме в последния момент. Работното време е до 7 часа вечерта. Какво значение има в колко часа.. когато имаме възможност, тогава ще я доведем.

Тази жена е объркала датата, на която трябва да вземе пенсията си. Трябвало е да дойде на 11-ти април, а тя е разбрала 13-ти. Другата пенсионерка, която обаче е дошла на правилната дата, също не получава парите си.

Каменова: Тука винаги следобяд няма пари. От 15 години си взимам пенсията тука, трябва да ви кажа, че подигравката с възрастните хора е нещо ... невъзможно... Така или иначе пенсиите са малки, поне малко уважение.

След намесата на "По света и у нас" жените получиха пенсиите си. От "Български пощи" ни обясниха, че пенсионерите трябва да спазват датите си, а в клоновете избягват да държат големи суми от съображения за сигурност.

Новакова: Взехме сега парите. Защо трябваше да се стигне до тук?