НОВИНИ

​Пенсионери от 8 села в община Петрич не са получили пенсиите си

Пенсионери от 8 села в община Петрич не са получили пенсиите си и са останали без средства преди Великден. Причината е, че датите, на които възрастните хора обикновено получават парите си, са се оказали почивни, а в работните дни преди това технологично не е било възможно да бъдат раздадени пенсиите. Жителите на селата твърдят, че не са били уведомени предварително и затова са останали изненадани.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:11, 10.04.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В село Ключ над 230 пенсионери са останали без пенсии. Част от тях са пазарували на вересия за празника или са разчитали на спестени пари, тъй като заедно с редовните пенсии не са получили и великденската добавка.

Хората са очаквали, че ще получат парите си, тъй като от осигурителния институт обявиха, че изплащането на средствата ще започне по-рано заради Великденските празници.

От български пощи обаче съобщили, че изплащането на пенсиите ще се извършва по установен график от 4 до 20 април, но без почивните дни. И нямало как технологично пенсионерите да получат парите си в деня, в който те са преведени от НОИ.

Христо Марков, кмет на село Ключ: Не са стигнали до пощата парите, отгоре от централно ниво, не са докарани. Когато дойдат парите тука в пощенската станция няма забавяне, за един ден се раздават парите.

От осигурителния институт в Благоевград казаха, че парите на хората са преведени на Български пощи, но те не отговарят за разпределянето им. От пощенските станции в селата към Община Петрич обясниха, че изплащането ще започне от утре и парите ще се раздават както обикновено - на три пъти. Преди Великден пенсиите си са получили само хората, които ги взимат по банков път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са мотивите за протеста на хората с увреждания?
Какви са мотивите за протеста на хората с увреждания?
В Абу Даби Екатерина Захариева откри 77-ото посолство на Република България
В Абу Даби Екатерина Захариева откри 77-ото посолство на Република България