Пешеходната пътека в град Кресна е една от най-опасните в благоевградска област. През нея минава главния път Е-79, а едновременно с това и десетки пешеходци. На мястото често се случват произшествия, като някои от тях завършват с фатален край. От месец март миналата година там има монтирана видеокамера за контрол на скоростта.

Кресна

Град Кресна е разположен от двете страни на главен път Е-79 и в него живеят около 4000 души. Те ежедневно пресичат пешеходната пътека разположена на главния път заГърция. Елена Кръстева разказва, че въпреки мерките за безопасност се страхува да пресича зебрата, затова всеки ден минава около 2 километра, за да пресече града през моста над пътя.

Елена Кръстева: „Спасяваш живота си, ако не се огледаш, ако не изчакаш, ами да опасяваме се как няма да се опасяваме."

Местните разказаха, че често им се налага да чакат между 5 и 7 минути, за да пресекат. Според тях шофьорите намаляват скоростта само когато има полицейски патрул на близо както и тези, които знаят за поставената камера, за да не им съставят актове и глоби.

Елена Кръстева: „Повечето започнаха да намалят, но има някои бабаити, които си минават още ей така. /ПРЕСЕЧКА/ Децата пресичат също, това е много опасно, пак трябва да се внимава"

Движението в населеното място е изключително натоварено особено през летния сезон, когато трафикът към граничния пункт Кулата се увеличава драстично. Много хора пътуват по това трасе, за да стигнат до курортите в Гърция.