НОВИНИ

Пешеходци пресичат натоварен булевард във Варна с риск за живота си

Повече от година живеещите в района на стадион "Спартак" във Варна пресичат един от най-натоварените булеварди в града "Васил Левски" с риск за живота си. В момента там се извършва разширяване и реконструкция на пътните платна.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
12:19, 02.02.2019
Чете се за: 00:10 мин.
У нас

За да пресекат булеварда и да стигнат до отсрещната спирка на градския транспорт, хората тичат, а само на сантиметри от тях преминават коли. Обходен път няма, което е проблем най-вече за възрастните хора и за майките с детски колички. Още по-опасно е вечер, когато шофьорите трудно забелязват пресичащите в тъмното пешеходци.

- Трябва поне една пешеходна пътека да има и да е осветена и вечер, защото вечер е още по-трудно да се пресича - особено, когато е час пик и се прибират хората от работа.
- Ето вижте хората как пресичат, бибипкат, откъде да минем, да прехвърчим ли! Не знам, няма никакво обозначение на пешеходна пътека, нищо няма!

Хората се притесняват, че и след приключването на ремонта, преминаването пак ще бъде затруднено.

- Трябваше да се изгради според мен и подлез, но вече е късно! Когато се изгради цялото това нещо не знам как ще стане с пешеходни пътеки, дали ще може да се регулира.

След като екипът ни подаде сигнал до Община, на опасното за пресичане място беше начертана пешеходна пътека. Поставени са и предупредителни пътни знаци. След приключването на ремонта там ще бъде изграден пешеходен надлез.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младеж без книжка загина при катастрофа в Стамболийски
Младеж без книжка загина при катастрофа в Стамболийски
Русия се отказва от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег
Русия се отказва от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег