НОВИНИ

Пет балкански държави с кампания срещу корупцията

МВР търси съдействие от гражданите за борба с корупцията. Кампанията е част от международния проект „Остани чист, кажи НЕ на корупцията". В него си сътрудничат пет балкански държави - България, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Гърция.

bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 30.09.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От сутринта на граничния пункт Гюешево - Деве баир полицейски служители от България и Северна Македония, заедно с доброволци раздаваха информационни материали, за да запознаят пътуващите с техните права и къде могат да сигнализират, ако те са нарушени.

ст. комисар Румен Ганев, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност" към МВР: Ние трябва да слезем до отделните групи хора и да обясним нашата позиция. Полицията без помощта на гражданите няма да можем да решим въпроса.

Пътуващи разказаха, че досега не са имали проблеми при преминаването на граничния пункт.

Това е петата поред инициатива по проекта. Кампанията започна през юни от румънската граница, а резултатите показват, че много от преминаващите през България не познават нашите правила.

Акцията ще продължи и на другите гранични пунктове у нас. Освен това служители под прикритие ще правят и тайни проверки на границата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи изслушването на Мария Габриел
Приключи изслушването на Мария Габриел
ТЕЦ Марица Изток 1: Следим и осигуряваме лечението на пострадалите работници
ТЕЦ "Марица Изток" 1: Следим и осигуряваме лечението на пострадалите работници