НОВИНИ

Пет доживотни присъди може да получи убиецът от Чикаго

Пет доживотни присъди може да получи мъжът, застрелял трима българи в Чикаго. Обвиняемият е вменяем и може да бъде съден. По разпореждане на вътрешния министър Младен Маринов, българският полицейски аташе във Вашингтон е командирован в Чикаго.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:16, 16.10.2019
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Българският полицейски аташе Георги Овчаров се е срещнал с водещия разследването за убийството на българите в Чикаго сержант Перес. Той го е уведомил, че обвиненият за тежкото престъпление се представлява от служебен защитник.

Георги Овчаров, задграничен представител на МВР в САЩ: Като той го е посъветвал да не оказва съдействие на полицията и да не дава никакви изявления по случая.

Разследващите все още нямат категорична версия за мотива на петорното убийство, но водеща остава тази, че престъплението е извършено заради личностната нестабилност на обвиняемия.

Георги Овчаров, задграничен представител на МВР в САЩ: Според водещите разследването, българите са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек. Открити са детайли по време на обиските в дома му, които ясно сочат, че той е имал мания за преследване.

Бил е психически нестабилен, но е внемяем и няма причина да не бъде съден.

Георги Овчаров, задграничен представител на МВР в САЩ: Съгласно законодателството на щата Илинойс означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди. Тук смъртно наказание няма.

Според данни на разследващите обвиняемия за убийството на българите е пътувал многократно в Европа и американските служби имат нужда от информация дали е регистриран за закононарушения по време на пътуванията си.

Георги Овчаров, задграничен представител на МВР в САЩ: Като сме поели ангажимент в бъдеще да подпомогнем разследването чрез необходимите проверки на територията на Европа за криминално минало на лицето извършител.

Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил на полицейския аташе в Съединените щати Георги Овчаров да остане в Чикаго колкото е необходимо, за да защити интереса на българските граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският посланик у нас: Ще продължим да спазваме споразумението за бежанците
Турският посланик у нас: Ще продължим да спазваме споразумението за бежанците
Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата
Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата