Ураганът Флорънс, който бушува по Източното крайбрежие на Съединените щати взе пет жертви в Северна Каролина. Той вече отслабна до тропическа буря, но засега се смята за много опасен.

Ураганът Флорънс беше отслабнал до първа степен, когато връхлетя Атлантическото крайбрежие на САЩ. Въпреки това бедствието, съпроводено с поройни дъждове и бурни ветрове, причини смъртта на хора. Майка и нейното бебе са убити от паднало дърво, а бащата е в болница.

Жена е починала от инфаркт, тъй като в бурята домът ѝ е бил недостъпен за бърза помощ. Бедствието порази щатите Северна и Южна Каролина и Вирджиния. Властите обявиха предупреждения за евакуиране, които засягат 1 млн. и 700 хиляди души.

Щетите тепърва ще се изчисляват. 722 000 потребители на електрическите компании са останали без ток. Макар да отслабна до тропическа буря, Флорънс все още бушува с постоянна скорост на вятъра от 110 км/ч.

Прогнозата е за значително отслабване на стихията през уикенда и в началото на другата седмица, докато тя навлиза навътре в сушата. През идните три дни се очакват валежи, колкото обичайно падат за 8 месеца.

© снимки: БТА
Ураганът Флорънс взе първите си жертви - жена и бебето й

Ураганът Флорънс взе първите си жертви - жена и бебето й

Ураганът Флорънс взе първите си жертви в САЩ - жена и бебето й, съобщи полицията на Уилмингтън в щата Северна Каролина, предаде Франс прес. Жената и д...