НОВИНИ

Наш сънародник се разминал за минути от стрелбата в Чикаго

Жертвите на стрелбата в Чикаго вече са петима души, от които трима българи. За нападателя се предполага, че е техен съсед, а мотив за извършеното престъпление са финансови затруднения.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:07, 14.10.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Засега се знае, че убитите в Чикаго българи са майка, син и снаха. Най-дълго там е пребивала майката - близо 30 години. Според информацията на сънародничката ни в Чикаго Елена Цанева, по-възрастната убита жена е имала намерение да се завърне окончателно в България и през фаталната вечер е имало нещо като прощална вечеря. Закъснение на един от гостите е предотвратило още по-голяма трагедия в семейството.

Елена Цанева, Чикаго: Изчаквали са да пристигне и синът на снахата - 21-годишен младеж, който малко е закъснял. Всъщност той спира и чува последният изстрел, когато се качва и вижда какво се е случило, за съжаление.

Убитият българин е около 40-годишен. Работил е в стомано-леярен завод, бил е добър работник и дори очаквал скоро да бъде повишен.

Консулът ни в САЩ Иван Анчев е категоричен, че не става дума за престъпление от омраза. Той подчерта, че в Чикато често се случват подобни инциденти.

Иван Анчев, консул в Чикаго: Като цяло има проблем с криминалната престъпност. От началото на 2019 г. имаме над 409 убийства. Така че това е един постоянен проблем за този град. Нашите сънародници живеят в квартали, които не са характерни с висока криминална активност.

Същевременно в социалните мрежи децата на застреляните българи отправят призив за събирането на средства за връщането на телата на убитите в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква обществена телевизия искаме? Интервю с проф. Райна Николова
Каква обществена телевизия искаме? Интервю с проф. Райна Николова
Катастрофата с шест жертви край Казанлък е станала след употреба на алкохол
Катастрофата с шест жертви край Казанлък е станала след употреба на алкохол