НОВИНИ

Пет съвета на застрахователите за по-сигурни празници

По традиция българинът предпочита да прекара у дама коледните празници. Предстоят новогодишните и макар да са само 3 дни, хотелите в планините са пълни. В приготовленията за престоящото пътуване много често пропускаме няколко прости правила, за сигурността на нашия дом.

Николай Минков
от Николай Минков
20:11, 27.12.2017
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Близо 70% от българите избраха на празниците да бъдат в домовете си, ако сте от останалите 30 обаче, трябва да се съобразите с няколко правила за вашата сигурност. Застрахователите предупреждават да внимаваме какво споделяме в социалните мрежи от празничната екскурзия.

Христо Евтимов - застраховател: За да се предпазите от крадци по време на коледни и новогодишни празници, нашият съвет е да не се обозначавате в социалните мрежи къде сте, а да качите вашите снимки от мястото, където сте прекарали празниците след като се върнете. И със сигурност е добре да помолите ваш близък или познат, който живее наблизо да наглежда дома ви.

Красивото коледно дърво е радост за всички, но крие и опасности, предупреждават застрахователите.

Мария Каравасилева - застраховател: По време на коледните празници има регистрирано увеличение на пожарите, причинени от късо съединение. така че изключително важно хората да бъдат внимателни с коледната украса и да я изключват от електричеството вечер, когато си лягат или когато тръгват на път.

И все пак най-добрата защита от крадци, пожари или наводнения е застраховката на дома.

Мария Каравасилева - застраховател: "Важно е всеки един от нас да направи застраховка на дома си. Това със сигурност няма да отмени неприятните емоции при различни инциденти свързани с дома, но пък ще ни осигури една добра финансова стабилност. Клиентите могат да си сключат застраховката буквално за няколко минути.

Празниците са съпроводени, освен с емоции, но и с подаръци. И ако Дядо Коледа ви е пропуснал, то бързия преглед на няколко сайта за подаръци, може да компенсира липсата им.

Все по-често българинът предпочита да пазарува подаръци не в магазина, а по интернет, но има опасност. Влизането в незащитени сайтове за пазаруване може да даде лесен достъп на хакерите до вашата банкова карта.

Христо Евтимов - застраховател: "Едно от добрите неща, което можете да направите е да се абонирате за така наречената услуга SMS-известяване, която реално в момент на покупката ви показва, че това се е случило и съответно ако не сте вие, веднага можете да разберете.

Застрахователите съветват да внимаваме и къде крием подаръците, особено по-скъпите и обемисти.

Мария Каравасилева - застраховател: Тъй като се регистрира едно увеличени на кражбите от гаражни помещения покрай коледните празници, така че това със сигурност не е добро място да скриете подаръците, най-добре ги поставете под елхата.

Преди предстоящото новогодишно пътуване проверете дали автозастраховката не е изтекла. Опцията "помощ на пътя" също може да ви спести много главоболия при нежелан инцидент с автомобила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре започват валежи, но температурите ще са все още високи
От утре започват валежи, но температурите ще са все още високи
Новогодишен концерт в Русенската опера среща публиката с изкуството на 4 звезди
Новогодишен концерт в Русенската опера среща публиката с изкуството на 4 звезди