НОВИНИ

Пет свободно скитащи се лъвове будят безпокойство в Южна Африка

Пет лъва се разхождат свободно в селски район на около 60 км западно от Йоханесбург, съобщиха днес полицията и защитници на околната среда, цитирани от Ройтерс. Започната е операция за залавянето им.

bnt avatar logo
от БТА
21:13, 09.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
пет свободно скитащи лъвове будят безпокойство южна африка

Имаше няколко такива инцидента тази година в Южна Африка, която за разлика от повечето африкански страни държи големите, опасни диви животни в оградени резервати, за да се предотвратят срещите с хора и добитък.
Необичайно е лъвове да се скитат толкова близо до града. В района, в който са видени, има много ферми за животни и златни мини.

Полицията уточни, че е получила сигнал късно снощи от ферма, където лъвовете са нападнали добитък. В съобщението от полицията се уточнява, че става дума за един мъжки и четири по-малки лъва. Властите не знаят откъде са дошли животните, тъй като наблизо няма резервати.

Карл Торнтън, ръководител на неправителствената организация Питтрек Кей9 уточни, че природозащитниците са получили сигнал преди няколко седмици, когато шофьор е ударил лъв с превозното си средство. Торнтън уточни, че операцията по залавянето предвижда подмамване на лъвовете с леш, инжектиран с успокоително вещество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много слънце ни очаква в неделния ден
Много слънце ни очаква в неделния ден
Актьор от сериала Игра на тронове гостува на Анивенчър Комик Кон в София
Актьор от сериала "Игра на тронове" гостува на "Анивенчър Комик Кон" в София