НОВИНИ

Петгодишно момиче със самостоятелна изложба

Нестандартна изложба показа варненска галерия с първата самостоятелна изява на 5-годишната Илеа Димчева. Малката художничка сама е подбрала 20 свои творби, които излага под името "Хубави картини".

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова, Емил Жупов
08:23, 17.12.2015
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Навън може да е сиво и зимно, светът да е сложен и нееднозначен, но вътре - в малкото артистично пространство в центъра на Варна, властват чистите цветове, чистите емоции и чистия детски поглед върху нещата и хората. "Мила в лилава рокля”, “Мама пред шарена стена”, “Любовна картина”, “Тъжна любовна картина”. Рисунките на малката художничка притежават категоричността, с която тя се представя.

Илеа е внучка на известния художник Милко Божков. Естествено, за първи път е поела четката от дядо си и съвсем сериозно обяснява, че двамата с него споделят едно ателие.

"Като рисувам работя!", казва Илеа


;

Желанието й да стане професионална шивачка идва малко неочаквано, но момиченцето е твърдо убедено, че в това няма нищо странно. Рисуването ще си остане част от живота й, независимо накъде ще поеме той вбъдеще. Впрочем, такива времеви хоризонти са твърде абстрактни за Илеа. Тя има съвсем конкретни представи за бъдещето.

"Винаги съм искала да нарисувам птица, ама не мога, защото не съм се научила. Може би като стана на шест", споделя Илеа.

Само за четири часа първата експозиция на Илеа вече имаше откупки.

Нестандартната изложба се оказа точно попадение. И чудесен начин галерията да закрие своя Есенен салон за 2015- а година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят се младежи за работа в Германия
Търсят се младежи за работа в Германия
Удариха испанския премиер с юмрук в главата
Удариха испанския премиер с юмрук в главата