НОВИНИ

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за планов годишен ремонт

Тази нощ пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян за планов годишен ремонт, който се предвижда да продължи до втората половина на май. Това информираха от атомната централа.

пети блок аец козлодуй спрян планов годишен ремонт
bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 09.04.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

На 1000-мегаватовия блок ще бъдат извършени необходимите ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за 23-та поред горивна кампания.

Успоредно с това е създадена необходимата организация по време на престоя да бъде реализиран планираният обем мерки от проекта за продължаване срока на експлоатация, сред които обследване на парните турбини и сепаратори-паропрегреватели, обследване на съдове и тръбопроводи и други дейности от заключителните етапи на проекта. Ще бъдат изпълнени и редица мерки от проекта за повишаване на топлинната мощност.

В момента шести блок работи с пълно натоварване на мощността. От началото на годината. двата енергоблока са произвели 4 млн. 770 хил. мегаватчаса електроенергия, при спазване на всички изисквания за безопасна и надеждна експлоатация на ядрените мощности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънци подкрепят идеята за магистрала Русе – Велико Търново
Румънци подкрепят идеята за магистрала Русе – Велико Търново
Изложба на Стойне Шаламанов в Благоевград
Изложба на Стойне Шаламанов в Благоевград