НОВИНИ

Пети полицай загина след престрелката в Далас

Полицията в Далас съобщи, че пети полицай е загинал при престрелката след протестите срещу полицейското насилие срещу чернокожи. При стрелбата са ранени 11 служители на реда, като досега се съобщаваше за починали четирима от тях.„Изгубихме още един. Паднал полицай“, написа в „Туитър“ полицията на Далас.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:11, 08.07.2016
Чете се за: 01:00 мин.
По света
пети полицай загина престрелката далас

В същото време силите на реда все още преговаря със заподозрян, който твърди, че е поставил бомби в гаража, в който се намира, както и на други места в центъра на града. Преди това властите са водили престрелка с него в продължение на 45 минути.

Задържана е и жена, която се е намирала в същата част на гаража като заподозрения, но не се уточнява дали има връзка с него. Освен нея задържани от полицията са двама други мъже и трети, който сам се е предал, след като негова снимка с пушка на рамо беше разпространена от полицията в града.

В щата Тексас не е незаконно гражданите открито да носят личните си законни оръжия на публични места.

„Все още не сме напълно спокойни, че имаме всички заподозрени“, заяви директорът на полицията в града Дейвид Браун.

Той посочи също, че заподозреният, с когото в момента се водят преговори, е заплашил да нарани и убие още полицаи

„Заподозреният, с когото преговаряме, и с когото бяхме в престрелка в продължение на последните 45 минути, е казал на нашите преговарящи, че краят наближава и ще нарани и убие още много от нас, тоест служители на реда. (Той е заявил, че – бел. ред.) бомби има навсякъде в този гараж и в центъра“, посочи още Браун.

По-рано американската федерална авиация заяви, че ограничава извършването на полети над Далас, където по-рано четирима полицаи бяха убити, а 11 ранени по време на протести срещу полицейското насилие срещу афроамериканци.

Протестите избухнаха след двете отделни убийства на двама чернокожи от полицаи в Луизиана и Минесота.

„Пилоти не могат да извършват полети в тази зона“, съобщиха от службата. „Разрешени във въздушното пространство са само помощни военновъздушни операции под ръководството на полицията в Далас“, се казва още в съобщението.

Ограниченията са в сила до 1130 GMT и обхващат радиус от 2,5 морски мили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От връх Ком до нос Емине... за 3 дни (на живо)
От връх Ком до нос Емине... за 3 дни (на живо)
Съдът отказа да регистрира партията на Лютви Местан
Съдът отказа да регистрира партията на Лютви Местан