НОВИНИ

Пети протест на жителите на село Варвара срещу общинската власт в Септември

За пети път жителите на село Варвара излязоха на протест срещу управлението на кметът на община Септември Марин Рачев. Недоволните затвориха за час движението по пътя Варвара – Велинград и призоваха отговорните институции, стартирали проверка на общината, да я завършат безпристрастно.

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 24.09.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

По време на протеста хората от Варвара заявиха, че не са удовлетворени от последната си среща с кмета Марин Рачев и отново настояха за пълна проверка на обществените поръчки от началото на неговия мандат. И зададоха въпросите, които според тях месеци наред остават без отговор.

Николай Баташки – Инициативен комитет “Да спасим община Септември”: Пети протест сме днес. Питаме краде ли се в община Септември? Къде са милионите? ДАНС проверява, АДФИ проверява, НАП проверява. искаме и очакваме информация и то подробна за тези проверки - как са правени сделки, как са правени обществени поръчки, защо едни и същи фирми печелят обществените поръчки. може би са най-добрите, а може би са най-близките?

Хората не крият и притеснението си от многократното поскъпване на цената за пренос на минерална вода. Именно това решение на общинския съвет провокира недоволството във Варвара.

Наташа Шопова: Като вдигнат таксата обществената баня ще я затворят и ние не можем да ползваме обществената баня, а тя е със социално предназначение.

След края на протеста, хората се оплакаха, че от полицията са поискали личните им документи и са направили списък на недоволните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи резултати: Ангела Меркел печели четвърти мандат
Първи резултати: Ангела Меркел печели четвърти мандат
Предстои ремонт на пътя между София и Перник през Владая
Предстои ремонт на пътя между София и Перник през Владая