НОВИНИ

Петима нелегални мигранти бяха заловени в Сърбия, укрити в български камион

Петима нелегални мигранти от Афганистан бяха заловени тази сутрин на сръбския граничен пункт Шид, укрити в български камион между гипсови плочи, съобщи сръбското управление Митници.

bnt avatar logo
от БТА
13:25, 04.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
петима нелегални мигранти бяха заловени сърбия укрити български камион

Камионът преминавал транзитно през Сърбия от България към Италия. Той бил подложен на детайлна проверка поради видимо нараняване на митническото въже.

Почти същевременно на изходната страна на граничния пункт Батровци в ремарке на български камион са открити двама мъже от Афганистан, които също прерязвали митническото въже, за да се скрият сред стоката в товарния превоз.

Подобна ситуация на ГКПП Батровци имаше и два дни по-рано, когато в ремаркето на български камион бяха намерени двама граждани на Афганистан.

Както много пъти по-рано, нелегалните мигранти се възползвали от почивката, която шофьорите на камиони правят близо до граничните пунктове, за да се скрият между стоката и по този начин да се доберат до ЕС.

По време на празниците митничарите на граничните пунктове Шид и Батровци предотвратиха опит на девет нелегални мигранти от Афганистан да влязат нелегално на територията на ЕС, скрити в ремаркета на камиони.

След като бъдат открити, мигрантите се поемат от полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бежанци, ибягали от центъра в Харманли, бяха задържани край границата с Румъния
Бежанци, ибягали от центъра в Харманли, бяха задържани край границата с Румъния
Инфлацията в еврозоната през декември с най-високи нива от 2013 г. насам
Инфлацията в еврозоната през декември с най-високи нива от 2013 г. насам