Пожар в училище в Кърджали. Има петима леко пострадали. Сред тях са две учителки, ученик и двама пожарникари. Огънят избухнал в приземния етаж на гимназия "Васил Левски" малко след началото на следобедните занятия.

Кърджали

Над 60 ученици, 15 преподаватели и помощен персонал са били в училището, когато към 13 ч. започнало да мирише на изгоряло. След проверка охраната видяла дима.

Нина Терекиева, директор на ПГ „Васил Левски" гр. Кърджали: Аз веднага разпоредих да бият продължителен звънец да излязат учениците и учителите, за да се евакуират и след това се обади веднага на пожарната.

Няколко души не разбрали какво се случва и останали на втория етаж.

Нина Терекиева, директор на ПГ „Васил Левски" гр. Кърджали: Не се изплаших, колкото се притесних за децата и двете учителки, които бяха останали горе. Едната учителка ми звънна и каза, че има дим. Аз дори не очаквах, че не е излязла след звънеца.
Петима са пострадали след пожар в училище в Кърджали

Петима са пострадали след пожар в училище в Кърджали

Общо петима са пострадалите при пожара в кърджалийската Професионална гимназия "Васил Левски", приети в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски", казаха от пресцент...

Те били спасени със стълбите на пожарните автомобили. При слизането единият от учениците се контузил. Той и още две обгазени жени ще останат под лекарско наблюдение в следващите 24 часа. Пострадали са и двама огнеборци. Единият е с леки изгаряния, а другият - с травма на главата.

Сергей Заимов, директор на РСПБЗН - Кърджали: Бяха изпратени 3 пожарни автомобила и 1 автомеханична стълба с 13 служители, в това число и ръководството на дирекцията. При тази ситуация, при това силно задимяване може би по най-перфектния начин се справиха момчетата.

Проблем с електрическата инсталация и човешка небрежност са сред вероятните причини за пожара. Предстои оглед на сградата.