НОВИНИ

Петима ученици намериха и върнаха портфейл с голяма сума пари и документи

Петима деветокласници от столичната Финансово- стопанска гимназия намериха и върнаха портфейл с голяма сума пари, кредитни и дебитни карти и документи. На момчето, лично занесло портфейла в столичното 5-то РПУ, това се случва за втори път. Учениците ще бъдат наградени от полицията и гимназията.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:24, 18.10.2018
6532
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

В ранния следобед преди няколко дни петте момчета - Теодор, Мартин, Борислав, Виктор и Генади - си тръгнали от училище. Забелязали изгубения портфейл точно до градинката в близост до гимназията.

Теодор Гевраков, 9Г клас, Финансово-стопанска гимназия: Изведнъж гледаме един портфейл на земята. Просто намерихме го и решихме да го върнем, защото така е най-редно да постъпим. - Какво имаше в него? - Имаше голям брой кредитни и дебитни карти, плюс лична карта и още пари в брой.

Според СДВР става дума за голяма сума пари, около 3 хиляди лева. Първо момчетата смятали да издирят човека по интернет, но после решили да се обърнат към полицията. До 5-то Районно управление портфейла предложил да занесе Мартин, защото вече го бил правил.

Мартин Захариев, 9Г клас, Финансово-стопанска гимназия: Бяха щастливи от факта, че не съм си взел нещата за мен, а съм отишъл и съм ги върнал.Така са ме научили още от малък и мисля, че това е най-редното, което може да се направи в тази ситуация. - Не ти е първия случай такъв? - Да, не ми е е първият случай, преди няколко години бях намерил още един портфейл, който пак го върнах и пак стигна до човека.

Мъжът на когото са били документите и парите вече се е срещнал с Мартин и му е благодарил. Предстои момчетата да бъдат наградени от ръководството на училището.

Мая Гешева, директор на Финансово-стопанската гимназия: Категорично те ще бъдат отличени с грамота, с плакети, с почетни юбилейни знаци на гимназията. Достойните прояви на нашите ученици трябва да бъдат огласявани, те трябва да бъдат посочвани за пример.

Момчетата скромно казват, че наградата не е толкова важна. Просто помислили, че това може да се случи и на тях и искали изгубеното и най-вече документите, да стигнат до притежателя си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Михаил Миков: Реформа в здравеопазването с наливане на пари не става
​Михаил Миков: Реформа в здравеопазването с наливане на пари не става
ЛеБрон започна със загуба първенството в НБА
ЛеБрон започна със загуба първенството в НБА