НОВИНИ

Петима загинаха и 11 бяха ранени при пожар в парижко предградие

В силен пожар, чиято причина още не е установена, снощи са загинали най-малко петима души и 11 са ранени в северното парижко предградие Сен Дени, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес. Огънят пламнал около 19,15 ч. в 4-етажна сграда, в която живеели няколко семейства, и бързо се разпространил по дървеното стълбище, което според очевидци било пълно с куфари и други непотребни вещи.

bnt avatar logo
от БТА
13:26, 07.06.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света
петима загинаха бяха ранени пожар парижко предградие

Пожарникарите успели да спасят шестима от обитателите при трудни условия, тъй като конструкцията на сградата частично рухнала, а блиндирани врати затруднили достъпа им, съобщи говорител на противопожарната служба. В спасителната акция участвали 80 огнеборци. Пламъците били овладени към 22,30 ч, а телата на петимата загинали били открити едва пет часа по-късно през нощта в апартамента им на третия етаж, където жертвите се оказали блокирани.
Загиналите все още не са идентифицирани, но според свидетели съседи се предполага, че са майка с трите й деца - две момичета съответно на 12 и 21 г. и син на 15, както и приятелка на майката. Бащата успял да се спаси от пламъците, но също е пострадал, макар и без опасност за живота. Друг обитател на сградата се спасил, скачайки през прозореца.
Пострадали са и трима пожарникари. Не се съобщава какво е състоянието им. Местната полиция е започнала разследване за причините на пожара. От кметството на Сен Дени съобщиха, че сградата, намираща се в центъра на предградието, не е категоризирана като опасна, макар местни жители да са сигнализирали за плъхове и хлебарки в нея.
Според съсед, цитиран от Франс прес, пожарът започнал от кухнята в апартамента на 3-я етаж, вероятно от готварска газова бутилка. Такива бутилки се продавали в някои местни магазини въпреки забраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общински болници ще затворят заради нормативни изисквания
Общински болници ще затворят заради нормативни изисквания
Нападнаха с нож шефа на полицията в Силистра
Нападнаха с нож шефа на полицията в Силистра