НОВИНИ

Петима са загинали при експлозията на цистерни в Хитрино (СНИМКИ + ВИДЕО)

Eксплозия на цистерни с пропан бутан, след като влак дерайлира в шуменското село Хитрино рано сутринта. Пет са загиналите според информациите до момента, а ранените са десетки. Броят на жертвите може да се увеличи. В селото още горят пожари. Унищожена е гарата. Много сгради са опожарени.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
11:00, 10.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Инцидентът е станал около 05:40 ч. сутринта, близо до гарата на селото, чул се е силен тътен. Според информацията до момента влакът е дерайлирал на влизане в гарата, вследствие на което е последвал взрив. На място има пожарни, много полиция и медицински екипи. Унищожена е гарата. Много сгради са опожарени. Прозорците на много къщи са потрошени, а някои имоти са и запалени.

Според местните хора, една от махалите на селото е изгоряла напълно и я няма. Влаковата композиция вероятно е наброявала 17 цистерни. 8 от тези 17 цистерни са обърнати, след като влакът е дерайлирал. Временно движението през село Хитрино е ограничено. Шофьорите трябва се движат по обходен маршрут от разклон Тимарево - Длъжко - Струйно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Към момента няма опасност за населението в Хитрино (ВИДЕО)
Към момента няма опасност за населението в Хитрино (ВИДЕО)
Росен Плевнелиев следи ситуацията след експлозията в Хитрино
Росен Плевнелиев следи ситуацията след експлозията в Хитрино