НОВИНИ

Пето отделение във Врачанската болница спря приема на пациенти

Затворено е поредно отделение във Врачанската болница. Заради недостига на лекари и персонал временно спря приема на пациенти и отделението по кардиология.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
16:10, 07.03.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На входа на болницата срещаме две възрастни жени с тежки чанти, които с огорчение напускат здравното заведение. Пристигнали са рано сутринта от съседна община, за да постъпят в кардиологията, но са ги върнали.

Надежда Георгиева, град Криводол: Сега какво ще правите? - Казаха ни - София или Монтана. В какви разходи ще влезете, ако трябва да отидете в по-далечен град? - Това е невъзможно. Дотук са 30 лева, дадени за нищо, хванахме такси, за да стигнем до болницата.
Тошка Ценова, град Криводол: Те даже много любезни тези млади докторчета, да са живи и здрави, обаче викат, че не могат да ни помогнат с нищо друго, сега се чудим накъде да хващаме.

Официално вече отделението по кардиология е затворено. Напуснали са трима лекари и затова не може да се направи график за дежурствата. Двамата специализанти пък са в отпуск, докато чакат да се реши съдбата на отделението.

Орлин Цветков, изпълнителен директор на МБАЛ - Враца: Отделението временно преустанови дейността си, за което сме уведомили РЗИ и здравната каса и спешния център, за да може пациентите с такива заболявания да бъдат пренасочване към други лечебни заведения, да може да получат качествена медицинска помощ.

От болницата казаха, че ще търсят съдействие от държавата за закупуване на ангиограф за инвазивна кардиология, защото това е единственият начин да се върнат тук специалистите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През май се очаква ключова експертиза по делото Алабин
През май се очаква ключова експертиза по делото "Алабин"
Двама министри ще следят контролираното изпускане на язовир Тича
Двама министри ще следят контролираното изпускане на язовир "Тича"