Нов политически проект вдясно беше представен от Петър Москов. Бившият министър на здравеопазването и едно от лицата на Реформаторския блок застава начело на Консервативното обединение на десницата. Новата партия КОД ще работи за по-добро образование, здравеопазване и възстановяване на държавността.

Запазване на традициите, идентичността и държава, която налага правила и контрол вместо да се меси в икономиката, са сред принципите на новата партия.

КОД застава също така зад идеята за модерен транспорт и енергетика. Според основателите й интеграцията е допустима единствено за децата и хората с увреждания.

Петър Москов: Защо създаваме КОД? Защото сме убедени, че редът, справедливостта, нормата, прилагането на работещи решения трябва да бъдат защитени. Създаваме партия с консервативна идеология. Тя е алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистическите и зелените политики, които превърнаха и превръщат живота ни в постоянен експеримент.

КОД сочи за свои опоненти БСП и ДПС, а като най-близки до нейните възгледи - НФСБ и ВМРО. Ръководството на новата партия се надява да получи регистрация до вота за Европейски парламент и да участва в него.

Петър Москов представя новата си партия КОД

Петър Москов представя новата си партия КОД

Бившият министър на здравеопазването в предишния кабинет на Бойко Борисов Петър Москов представя новата си партия днес.