НОВИНИ

Петър Москов обяви новия си политически проект КОД

Нов политически проект вдясно беше представен от Петър Москов. Бившият министър на здравеопазването и едно от лицата на Реформаторския блок застава начело на Консервативното обединение на десницата. Новата партия КОД ще работи за по-добро образование, здравеопазване и възстановяване на държавността.

Айше Сали
от Айше Сали
18:42, 29.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Запазване на традициите, идентичността и държава, която налага правила и контрол вместо да се меси в икономиката, са сред принципите на новата партия.

КОД застава също така зад идеята за модерен транспорт и енергетика. Според основателите й интеграцията е допустима единствено за децата и хората с увреждания.

Петър Москов: Защо създаваме КОД? Защото сме убедени, че редът, справедливостта, нормата, прилагането на работещи решения трябва да бъдат защитени. Създаваме партия с консервативна идеология. Тя е алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистическите и зелените политики, които превърнаха и превръщат живота ни в постоянен експеримент.

КОД сочи за свои опоненти БСП и ДПС, а като най-близки до нейните възгледи - НФСБ и ВМРО. Ръководството на новата партия се надява да получи регистрация до вота за Европейски парламент и да участва в него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бареков обясни позицията си за пакет Мобилност
Бареков обясни позицията си за пакет "Мобилност"
Сергей Станишев: БСП не е разделена
Сергей Станишев: БСП не е разделена