НОВИНИ

Петър Низамов остава под "домашен арест"

Бургаският окръжен съд остави под "домашен арест" Петър Низамов-Перата, обвинен в противозаконно задържане на трима афганистанци. Мярката му за неотклонение бе гледана по искане на неговата защита. Двамата му адвокати настояха да не му бъде налагана никаква мярка. Те поставиха под въпрос дали извършеното от Низамов е престъпление изобщо.

bnt avatar logo
от БТА
17:21, 21.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
петър низамов остава домашен арест

Прокурор Елгина Чалъмова поиска най-тежката мярка - "задържане под стража". Тя се аргументира с това, че задържането на чужденците против волята им е престъпление с висока степен на обществена опасност, което се наказва с до 6 години лишаване от свобода. Освен това афганистанците са били ритани, блъскани, вързани и претърсени за пари и ценни вещи.
След излизането си от съдебната зала Низамов заяви: "Ние ги хващаме, а те ги пускат. Те ме изкараха крадец. Вадя си достатъчно пари, за да не ходя да джобя." Низамов добави, че е организирал шествия за Трети март, купувал е с лични пари факли, венци и каза, че е обиден, че според съда е искал да вземе джобните на "тези престъпници", както той нарече афганистанците.
"Правя го само за България, ще продължа да го правя само за България. Много повече пари съм изхарчил. Купил съм си джип, за да ходя до границата", посочи Петър Низамов.
На излизане от сградата на Съдебната палата агитка с български знамена го посрещна, скандирайки името му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да се противодейства на чуждестранните бойци?
Как да се противодейства на "чуждестранните бойци"?
 Нов Център за рехабилитация и физикална терапия в Плевен
Нов Център за рехабилитация и физикална терапия в Плевен