Жизненоважна апаратура на стойност близо 40 хиляди получи от анонимни дарители родилното отделение в Петрич. Дарението е от особена важност, защото включва транспортен кувьоз, който ще помага на бебета в риск да бъдат транспортирани до специализирани лечебни заведения в страната.

Петрич

В родилното отделение в Петрич вече следят тоновете и движенията на бебетата, благодарение на дарения фетален монитор. Новата апаратура ще помага да се следят показателите на близнаци, което до момента в отделението било почти невъзможно.

Ст. акушерка Василка Гочева: Една от най-големите тайни в живота е, единственото, което си заслужава да се прави, е да се прави добро на другите. Дариха ни с такава скъпо струваща апаратура, която е жизненоважна за нас. Всичко беше морално остаряло, допотопно, с което трудно се работеше, работихме, но много трудно, сега е просто песен.

Средствата, с които е купена апаратурата са стигнали до болницата благодарение на местно сдружение.

Митко Станоев, председател на “Сдружение Защото можем” -Петрич: Хора от общината без значение, живущи в общината в страната или в чужбина, започнаха да се свързват с нас с идеята да помагат и да се включват в такива кампании посредством нас.

Едно от три раждания в отделението е по оперативен път. И затова новата светодиодна лампа в операционната зала е изключително полезна.

Ст. акушерка Василка Гочева: Просто ефирна за работа, което ни доставя голям комфорт тук в операционната зала, прекрасно се работи, за разлика от тази старата, допотопната и морално остаряла, с нея беше невъзможно.


Марина Лазарова, родилка: Изключително доволна съм от цялостната работа, която се свърши. От отношението на гинеколозите, от професионализма, с който си свършиха работата, предполагам, че всичките тези придобивки са в тяхна полза и помощ, за да могат да вършат качествено работа си. По-сигурна се чувствам, по-спокойна.

Лекарите в Родилното отделение в болницата в Петрич се нуждаят и от нова реанимационна маса, защото тази, която ползват, е на повече от 30 години.