НОВИНИ

Министър Аврамова: 25% от Републиканската пътна мрежа е в лошо състояние

25% от републиканските пътища са в лошо състояние и имат нужда от ремонт в това число и отсечката по автомагистрала "Тракия" от Чирпан до Стара Загора. Това заяви в Ямбол регионалният министър Петя Аврамова.

bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 07.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Ще продължи залесяването с кипариси в проблемните участъци от пътните артерии, където се образуват снеговнавявания, каза още министър Аврамова.

Не се очакват изненади от предстоящите снеговалежи, тъй като фирмите за снегопочистване и поддържане в страната са в готовност, снабдени с необходимите количества химикали и техника.

Петя Аврамова - министър на регионалното развитие: 2019 г. ще търсим технически решения, с които и това неудобство по автомагистрала "Тракия" да бъде преодоляно и да осигурим средства за ремонт на пътя. Ще работим и през 2019 г. за рехабилитация, както и за основен ремонт на отсечките от Републиканската пътна мрежа. Знаете, че 2019 г. въвеждаме т. нар. система на тол-таксуване, втората половина на годината, от където очакваме малко повече приходи, 2019 г. не в такъв размер, защото е половин година, отколкото ни се иска, но 2020 очакваме пълния размер от приходите, които сме планирали от въвеждането на тол-системата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евгения Банева: Напълно ще съдействаме на прокуратурата
Евгения Банева: Напълно ще съдействаме на прокуратурата
Деца от Българската Коледа заедно с президента украсиха елхата на Дондуков 2
Деца от "Българската Коледа" заедно с президента украсиха елхата на "Дондуков" 2