НОВИНИ

Петя Аврамова: Няма да има забавяне при изграждането на тунел „Жлезница"

Няма да има забавяне при изграждането на тунел „Железница" към автомагистрала „Струма". След отказа на „Джи пи груп " да подпише договора за изграждането на тунела, процедурата за избор на друг изпълнител е удължена, обясни министърът на Регионалното развитие и благоустройството.В Благоевград министър Петя Аврамова и македонският и колега Сухейл Фазлиу, откриха реновираната сграда на областната администрация.

петя аврамова забавяне изграждането тунел жлезница
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 15.10.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Министър Аврамова заяви, че очаква изборът на изпълнител да приключи в срок и да започне изграждането на тунела „Железница". Тя коментира още, че в програмата на Агенция "Пътна инфраструктура" за 2019 г. приоритетно ще бъдат заложени и ще се ремонтират най-тежките участъци в страната, където има проблеми с пътища, свлачища и гранични пунктове. Вече е направен анализ от областните пътни управления.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: По първоначални данни третокласната пътна мрежа е в най-тежко експлоатационно състояние. А около 25% от пътищата в България имат проблеми, така ние трябва да направим приоритизиране. За всички е ясно, че средствата не са в тези размерки, в които на нас ни се иска да бъдат.

Предстои в най-скоро време да бъде подписан и меморандум за сътрудничество между регионалното министерство в България и министерството на местното самоуправление в република Македония.

Ще бъдат проведени разговори и с МВР за подобряване състоянието на граничените пунктове у нас, каза още министър Аврамова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата може да отпусне парите на София за придобиване на къщата на Яворов
Държавата може да отпусне парите на София за придобиване на къщата на Яворов
Валери Симеонов: До месец ще се реши как ще се явяваме на еропейските избори
Валери Симеонов: До месец ще се реши как ще се явяваме на еропейските избори