НОВИНИ

Певицата Адел спечели две музикални награди на Би Би Си

Певицата Адел спечели две музикални награди на Би Би Си - за албум и песен на годината, съобщи Контактмюзик.

bnt avatar logo
от БТА
14:01, 13.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
певицата адел спечели две музикални награди

В категорията за албум на годината Адел надделя с тавата си "25" над Рик Астли с "50", "Колдплей" с "A Head Full of Dreams", "Илектрик лайт оркестра" с "Alone in the Universe" и Майкъл Киуанука с "Love & Hate".

Отличието от нейно име прие певецът Роби Уилямс. Той прочете благодарствено послание от Адел и се възползва от възможността да я поздрави. "За мен е чест да получа наградата от твое име. Албумът е прекрасен, а ти си невероятна певица, която си заслужава отличията, както и удивителна майка - най-здраво работещата майка в шоубизнеса. Обичам те, Адел", заяви Уилямс.

В категорията за песен на годината певицата беше отличена за хита си "Hello". Наградата от името на Адел прие бившата спайска Гери Хорнър, която очаква второ дете.

Призът за най-добър британски изпълнител беше присъден на "Колдплей". Крис Мартин и компания благодариха чрез видеопослание от сцената на стадион "Етихад" в Мелбърн, Австралия.

Сред изпълнителите на състоялата се в Лондон церемония за музикалните награди на Би Би Си бяха групите "1975" и "Лукас Греъм" и певците Джон Леджънд, Крейг Дейвид и Роби Уилямс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старинни монети задържаха на Връшка чука
Старинни монети задържаха на Връшка чука
Борисов: Всички полицаи и пожарникари в Хитрино ще бъдат наградени
Борисов: Всички полицаи и пожарникари в Хитрино ще бъдат наградени