НОВИНИ

Певицата Милена Славова с нов проект за деца

Милена Славова с нов проект за деца. Популярната певица създава школа - Войс Арми България и набира деца, от които да изгради нова музикална армия. Какви са изискванията и какво е да се учиш да пееш с Милена провери Боряна Черганова.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:25, 08.02.2019
Чете се за: 02:20 мин.
У нас

Всеки може да пее, стига кръвта му да кипи в ритъма на музиката. Това твърди Милена Славова в началото на новия и проект Войс Арми. Намираме я в звукозаписното студио, където бъдещите таланти ще могат да показват гласовите си качества.

Милена Славова: Идеята е да намираме дечица, които искат да пеят, които им се занимава с музика и които ние трябва да възпитаме с музика и съм подела тази инициатива да ги възпитам да чуват правилно, да вибрират с музиката. Да се научат да пеят. Не може едно дете на 5 години да има суперкачества за пеене, но стига да е ритмично, съответно аз карам родителите да ми пращат записи, на които децата пеят, обаче случайно заснети, защото кажеш ли на едно детенце сега ще те снимам за школата, те се парализират всичките. Идеята е да ги снимат на в различни ситуации както си пеят и съответно ние преценяваме, но много от децата като им се свикне слуха и се работи с тях, те свикват да пеят и се научават да си чуват гласа и да го контролират.

В школата децата ще учат практически как да станат изпълнители и ще се учат от големите музиканти, така както се случва в реалния живот, а не на теория.

Милена Славова: Школата се казва Войс Арми България, идеята е наистина да направим една армия от гласове.

Групите, които певицата планира да направи ще са 3 - за деца между 5 и 7 години, от 7 до13 и за деца над 14 .

БНТ: Какво ще пеят? Песните на Милена от добре познатото ни минало или?

Милена Славова: Те всъщност много от децата идват тук с наистина моите песни, но аз съм далече от идеята да пеят само моите песни, разбира се, искам да пеят класически известни и рокпарчета, например Металика, тук може да се направи с детски гласове уникални парчета на Металика, такива класики в рока, в метъла. Някои деца харесват RNB, или да направим интересни аранжименти между рок и джаз. Аз си спомням, когато бях малка 3-4 клас примерно, много исках да пея, обаче не знаех къде да отида, майка ми и баща ми също не знаеха и така само си исках. И съответно някъде около 5-ти клас, почнах да искам да свиря на китара, освен че си пеех вкъщи какво ли не просто каквото чуя някъде и ми хареса и си го пеех. В пети клас получих това чувство, че искам да свиря и на китара и накрая изнудих майка да ми купи една китара от ЦУМ, спомням си, за 55 лева тогава, супер скъпа ми се видя и на тая китара аз съм се учила сам самичка, тъй като не знаехме къде да отидем, нямаше такива хора, които да ти помогнат, да ти кажат и съм се учила сам самичка. И до ден днешен си мисля песните, намирам си ги сама, те ми звучат в главата.

БНТ: На Милена как и започва денят, с коя песен?

Милена Славова: Странното е, че аз като стана не ми е до песни, но вече като се пораздвижа, на мен първото ми нещо сутрин е да си разходя кучетата в парка, това трае един час и от там нататък си пускам, Аз слушам радио по-често в интерес на истината, защото пускат по-различни неща от това, което аз бих си пуснала иначе като пътувам с колата си подбирам аз музиката и е съответно винаги така доста агресивна и стимулираща.

Има музика за всички, ако ти ври в кръвта, казва Милена.

БНТ: Какво е за теб музиката?

Милена Славова: Музиката е една магия, може да те разплаче, може да те развесели, може да те изпрати в миналото, може да те изпрати в бъдещето, тя някак си зарежда телата с енергия и просто вървят нещата по-хубаво, когато човек слуша музика. Мозъкът на човек става по-пъргав и по-весел и абсорбираш живота по-лесно. В нашите рок среди децата от такива ходят по фестивали по мотосъбори и слушат нашата музика. Имаме по нашите концерти с групата като пътуваме деца от 2 годишни, до 75 годишни хора, което е хубаво. Това е нашият свят, нашият живот. Сега има и други стилове, там не знам как е. Идеята на цялото това занимание е да ги съберем с други себеподобни дечица от други школи, които свирят на барабани, баскитари, да им направим репертоар и съответно да организираме концерти, за да можем да ги стимулираме тези деца да свирят, да пеят и в един момент да почнат да създават собствена авторска музика.

С настъпването на пролетта се очаква и стартът на Войс Армията на Милена да започне практическото обучение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пакистански камиони като произведения на изкуството
Пакистански камиони като произведения на изкуството
Времето до края на февруари: След кратко затопляне, зимата се завръща
Времето до края на февруари: След кратко затопляне, зимата се завръща