Ванеса Паради заяви, че се е вдъхновила от поп музиката през 60-те години на миналия век и соул музиката през 70-те, за да запише новия си албум, който излиза днес, предаде Франс прес.

© снимка: Twitter

Ванеса е тийнейджърка, когато песента ѝ "Joe le Taxi" заема предни места в чартовете през 1987 г. Тя разкрива актьорския си талант, докато партнира на Жерар Депардийо във филма "Елиза", излязъл по екраните през 1995 г., 5 години след като е спечелила награда "Сезар" за талантлива млада актриса за ролята си в "Бяла сватба". Пет години разделят предишния ѝ албум "Love Songs", продуциран от Бенжамен Биоле, и новия "Les sources", над който е работила заедно с британеца Пол Бътлър, фронтмен на групата "Бийс".

"Пол е много талантлив, той е изключителен инструменталист - поясни Паради. - Той свири на медни духови инструменти в албума. Вдъхновихме се от редица американски изпълнители - Арета Франклин, Марвин Гей, Ал Грийн, Къртис Мейфийлд, но също от изпълненията на Серж Генсбур и Жак Дютрон през 60-те." Новият ѝ албум смесва елементи на френския шансон, поп и фолк музиката, жанра боса нова. Текстовете на песните са написани от съпруга ѝ, писателя и режисьор Самюел Беншетри, Адриен Гало и Фабио Висколиози.