НОВИНИ

ПГ на ДПС отказа да участва в гласуването на „Закона за бурките“

Парламентарната група на ДПС напусна пленарната зала и отказа да участва в приемането на „Закона за бурките“ на второ четене. Към това призова своите колеги председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в отрицателен вот след приемането на наименованието на „Закона за бурките“ на второ четене.

bnt avatar logo
от Агенция"Фокус"
10:13, 30.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
дпс отказа участва гласуването закона бурките

„Нашата роля е да бъдем национално отговорна политическа партия“, каза Мустафа Карадайъ. По думите му „Законът за бурките“ и подобни закони не допринасят за националната сигурност на страната.

Според Карадайъ те вредят на национaлната сигурност на България. „Въпросът не е кой, а как се носи отговорността, ако се случат действия предизвикани от такива закони, които надявам се, никой от присъстващите тук в тази зала не иска да се случват. Защото както радикални, ксенофобски настроени хора предлагат този закон, така по същия начин външни радикални, реваншистки, фундаменталистки, настроени ксенофоби могат да размахват такива закони и да се крият зад думите - видите ли в България мюсюлманите са потиснати и то под действието на закон.

Това са действия може би, както преди малко казах на радикални и ксенофобски настроени хора, но преди всичко на ГЕРБ“, заяви Карадайъ. Карадайъ предложи на колегите си от ДПС да не са съучастници в това дело. След неговото изказване народните представители от ПГ на ДПС напуснаха пленарната зала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излязоха списъците с дължимите пари към работниците от Химко
Излязоха списъците с дължимите пари към работниците от "Химко"
Да спасиш знаме на Бенковски, оцеляло от пепелищата на Априлското въстание!
Да спасиш знаме на Бенковски, оцеляло от пепелищата на Априлското въстание!