НОВИНИ

Пилотите на Луфтханза са призовани да стачкуват на 29 и 30 ноември

Пилотите на Луфтханза (Lufthansa) бяха призовани от синдиката си Кокпит да стачкуват отново във вторник и сряда идната седмица, предаде ДПА.

пилотите луфтханза призовани стачкуват ноември
bnt avatar logo
от БНТ
22:41, 27.11.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Втора поредна седмица дейността на германския национален авиопревозвач ще бъде силно ограничена. По-рано тази седмица пилотите на Луфтханза стачкува от сряда до събота включително и бяха отменени близо 3000 полета. Един стачка струва на компанията милиони евро.

Това ще бъде 15-ата вълна на стачки от април 2014 година. За периода на тези протестни действия, чиято цел е да се окаже натиск върху ръководството на компанията в преговорите по заплатите, са били анулирани 9600 полета, а финансовите загуби се оценяват на 300 милиона евро.

Стачката може да бъде отменена, ако съдът по трудовите спорове я забранили, или пък авиокомпанията удовлетвори исканията на синдиката.

Кокпит, представляващ 5400 пилоти и помощник-пилоти, твърди, че Луфтханза от години отчита добри резултати и иска да постигне 22-процентово увеличение на заплащането със задна дата за пет години до април 2017 година.

Луфтханза предложи повишение от 2,5 на сто годишно за шест години до края на 2018, което според профсъюза обаче на практика се равнява на замразяване на заплатите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп: Милиони гласове на изборите са били незаконни
Тръмп: Милиони гласове на изборите са били незаконни
Франсоа Фийон е кандидат-президентът на френската десница
Франсоа Фийон е кандидат-президентът на френската десница