Има ли война в БСП - с отговор на този въпрос в студиото на "Още от деня" гостува Георги Пирински, евродепутат от ПЕС. "Не става дума за война, а за една позиция, в която се стремим да засилим опозиционността на БСП като снемем напрежението, създадено след решението за смяна на главния редактор на в. "Дума", обясни Пирински.

Георги Пирински, евродепутат от ПЕС: Имаме недопустим случай на много рязка и груба намеса в ръководството на вестника, който има много важна роля в живота на партията и в обществото.

И досега няма отговор и от Бюрото, и от неговия председател по същината на нашата позиция, допълни Пирински.

Той изрази несъгласието си с решението на партията да напусне парламента и да обсъжда програмата "Визия за България" в директни разговори с хората.

Георги Пирински, евродепутат от ПЕС: Има моменти, в които подобни действия могат да бъдат оправдани. В случая обаче, проект за визия може да стане без да се напуска парламента, напротив - парламентарната трибуна може да се използва за лансиране на определени идеи. Не е нужно да напуснеш парламента, за да развиеш позицията си.

Според социалиста, БСП няма нужното поведение на алтернативна партия.

Георги Пирински, евродепутат от ПЕС: Не можем да си позволим да се държим както управляващите - с рязко, еднолично поведение, трябва да има друго качество на излъчването, което партията дава.

Според Пирински, трябва да може да се чувства, че има процес на различни гледища в широкото ръководство на партията, след което се е стигнало до обединителна позиция и послания да се лансират като алтернатива. Това е тревожното, което не се случва, допълни социалистът.

Вижте целия разговор с Георги Пирински във видеото!

Георги Пирински за конгреса на БСП и лидерската битка в партията

Георги Пирински за конгреса на БСП и лидерската битка в партията

Не само българското общество гледа конгреса на БСП, гледа го и целият кръг партньори на България, подчерта в студиото на "Денят започва" Гео...